U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Heb je buikpijn voor een toets?!

Slaap je slecht de dag voor een repetitie?! 

Zie je er erg tegenop als je een presentatie moet houden?!

Zie je op tegen de overstap naar het voortgezet onderwijs?!

 

Volg de training!

 

Incl.handige tools die je kunt inzetten bij iedere stresssituatie!

  

 

Veel kinderen en jongeren maken zich zorgen over taken die ze op school moeten doen. Hun ‘leuke’ schooltijd wordt overschaduwd door angstige gedachten over toetsen, werkstukken, presentaties, andere opdrachten en overhoringen die iedere dag weer gedaan moeten worden. In deze training leren de kinderen/jongeren hoe ze hiermee om kunnen gaan en dat ze niet de enige zijn. Ze leren handige tools die ze kunnen gebruiken in iedere spannende situatie die ze tegenkomen. Bijvoorbeeld voor kinderen uit groep 8 kan zo’n spannende situatie de overgang naar het voortgezet onderwijs zijn. Deze training wordt ook vaak gegeven in combinatie met een brugklastraining. Het ervaringselement op de middelbare school wordt hier dan aan toegevoegd. Maar ook voor middelbare scholieren die vastlopen biedt deze training de mogelijkheid om hen verder te helpen!

 

In groepen van 6-10 kinderen/jongeren doen we oefeningen en leren we handige tools die gebruikt kunnen worden in spannende situaties. De training wordt aangepast aan de leerdoelen van de kinderen/jongeren die de training volgen, zodat iedere training uniek is en aangepast op de behoeften van de individuele deelnemers.

 

De training bestaat uit:

  • Een intakegesprek samen met de ouder(s)/verzorger(s) om te kijken of deze training bij het kind past.
  • 1 of 2 individuele gesprekken met het kind om in te zoomen op de eigen leerdoelen (tijdens de weken van de trainingen).
  • 6 bijeenkomsten
  • Een evaluatiegesprek met het kind en de ouder(s)/verzorger(s)
  • Evt. in overleg een ouderavond voor de ouders van de deelnemers, zodat ze elkaar kunnen ontmoeten

 

Deze training wordt ook aangevraagd door directeuren en IB-ers in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

 

Individueel de training volgen? Neem vrijblijvend contact op!