Onderwijscoach

docenten, jongeren
en kinderen

Boek

In 2019 kreeg ik de mogelijkheid om een boek te schrijven voor uitgeverij Royal Jongbloed-Ark Media. Het is een Bijbels dagboek geworden waarbij de Bijbel wordt gelinkt aan thema’s die ook terugkomen bij het coachen.


Het is een praktisch dagboek vol met opdrachten, tips en vrolijke voorbeelden om jou te laten kijken naar jezelf en aan de slag te gaan met datgene wat je hebt geleerd. In dit Bijbelse dagboek gaat het er niet alleen om wie jezelf bent, maar ook hoe je je blik gericht kunt houden op Jezus. Hij kent ons door en door. Door in de Bijbel te lezen en naar Gods stem te luisteren leer je niet alleen jezelf, maar juist ook Hem kennen.


Meer interesse? Wilt u bijvoorbeeld een workshop houden over een thema gericht op coaching?

In uw kerk of op school? Voor de kinderen/tieners of juist voor de vrijwilligers/professionals?
Neem contact op voor de mogelijkheden.


Bestel

De Regenboogreeks van de Wonderwolk bestaat uit een aantal boekjes, die onderwerpen bespreken die heftig voor kinderen zijn om mee te maken. Door met hen de boekjes te lezen, is een onderwerp meer bespreekbaar en kunnen zij hierover nadenken en vragen stellen. De boekjes gaan over rouw en verlies in allerlei vormen en laten zien hoe God ondanks alles toch dichtbij is.

Achterin een heel aantal boekjes mocht ik als coach wat tips schrijven voor ouders/opa’s/oma’s/leidsters etc. die met de kinderen dit boekje lezen en hierover in gesprek gaan. Je kunt ze bestellen op www.dewonderwolk.nl en als je in Veenendaal bent of woont zijn ze te vinden in ‘De Rank’.

Workshops

Door mijn onderwijservaring word ik ook enthousiast van het werken met groepen. Mensen enthousiast maken en hen inspireren om bezig te zijn met een bepaald onderwerp. In kerken heb ik bijvoorbeeld workshops georganiseerd op het gebied van geloofsopvoeding. Op studiedagen van scholen over bijvoorbeeld het houden van dagopeningen en faalangsttraining. Mijn workshops zijn interactief met veel voorbeelden en dus ook veel zelf aan de slag!


Neem contact op voor een interactieve workshop die past bij uw/jouw doelgroep!


Enkele voorbeelden van workshops die ik gegeven heb zijn:

Reactie van een deelneemster:

Workshop advent kalender

Door mijn schoonzus werd ik meegevraagd naar de workshop ‘Advent kalender maken’. Zelf heb ik afgelopen jaren met advent ook allerlei dingen bedacht, maar het leek mij leuk om nieuwe inspiratie op te doen. Het was leuk om andere moeders te ontmoeten die ook het verlangen hadden om advent ‘meer’ te laten zijn in hun gezin. En ieder op haar eigen manier. Wat ik ook mooi vond was dat Nathalie aan de hand van de Bijbel liet zien dat geloofsopvoeding erbij hoort en dat we onze kinderen het ook door mogen geven.

Het was inspirerend dat iedereen ging na denken bij elke leeftijdscategorie, welke opdrachten of andere leuke dingen je in de kalender kon verwerken. Zo kwam ik weer nieuwe dingen tegen die ik gebruiken kon.

Zelf kon je aan de slag gaan met je eigen kalender. Er waren verschillende ideeën en voorbeelden. Er was verschillend materiaal, dus ik kon mijn creativiteit er op los laten. Eerst heb ik de opdrachtkaartjes geschreven. Het was handig en leuk, omdat je het zo met andere moeders kon delen en ook weer andere ideetjes kon gebruiken. Eind van de avond was ik nog niet klaar met de kalender, maar ik heb hem thuis afgemaakt.

Het is een mooie slinger geworden met envelopjes eraan. Je kunt hem ook zien op mijn blog gezinvanzes.blogspot.nl. Daar kan je ook een blog lezen over de verschillende opdrachten die ik in mijn kalender verwerkt heb.

De kinderen genoten elke dag van een envelopje uitpakken. Zo sta je als gezin heel bewust stil bij de komst van Jezus naar deze aarde. Kerst is maar twee dagen, die vaak zo vol zitten met familiedingen, zodat je dan niet heel bewust met je kinderen bij de geboorte van Jezus stil staat. Maar door de adventskalender doe je vanaf 1 december elke dag een stukje. Wij vonden het heel waardevol! Het is zeker de moeite waard om dit jaar ook een advent kalender te maken voor je gezin!